Ποιές οι δημοφιλείς τάσεις στα φωτιστικά εσωτερικών χώρων

2013-01-24 20:15

 

Τα φωτιστικα είναι ομολογουμένως ένα χρήσιμο αξεσουάρ τόσο για την οικία όσο και για τον επαγγελματικό χώρο.

Τα σήματα της εποχής μας δεν θα γινόταν να μην εισακουστούν από αυτούς που καθορίζουν και πάνε την αγορά σε μία καινούρια τάση, την τάση της “πράσινης ενέργειας”. Οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες υψηλής ενεργειακής τάξης και μεγάλης διάρκειας ζωής, με δυνατότητες χειρισμού τους καθώς και η ταυτόχρονη σταδιακή κατάργηση των παλαιών υπερκαταναλωτικών λαμπτήρων έστρεψαν την αγορά σε νέους σχεδιασμούς φωτιστικών σωμάτων και κατά συνέπεια σε νέες εφαρμογές αυτών.

Οι σύγχρονες τάσεις και οι σχεδιαστικές αρχές του φωτισμού του εσωτερικού χώρου στηρίζονται στην καλή διαχείριση της ενέργειας, χωρίς όμως να ξεχνούμε τις κύριες αρχές φωτισμού. Αναφερόμενοι σε φωτιστικα εσωτερικού χώρου εννοούμε τα φωτιστικά γραφείου, φωτιστικά σαλονιού, φωτα κουζινας, φωτιστικά κρεβατοκάμαρας και οτιδήποτε είναι στο εσωτερικό ενός επαγγελματικού χώρου ή μίας κατοικίας. Αυτά μπορεί να είναι σε διαφορετικά στυλ όπως παραδείγματος χάριν φωτιστικα οροφης ή φωτα οροφης, φωτιστικά δαπέδου ή αλλιώς επιδαπέδια, πορτατιφ και άλλα πολλά.

 

Το φως επιδρά πάνω μας τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα μας, προκαλώντας διάφορασυναισθήματα και διαμορφώνοντας την διάθεσή μας. Το ιδανικό φως, σε ανάλογη ποσότητα στο κατάλληλο τόπο, την κατάλληλη στιγμή, υποστηρίζει την δραστηριότητα, προωθεί την ζωτικότητα και την ευεξία.

Οι σύγχρονες ιδέες decor υπαγορεύουν την εφαρμογή σωμάτων έμμεσου φωτισμού, ο οποίος, βασισμένος στην ανακλαστική ιδιότητα των χρωμάτων, δημιουργεί ένα πιο ζεστό περιβάλλον, χωρίς να δείχνει την προέλευση του φωτός.

Για τους νέους αρχιτέκτονες λοιπόν, ο φωτισμός ενός χώρου είναι πλέον πρόκληση, καθώς καλούνται πια όχι μόνο να παρέχουν λύσεις στα αντικειμενικά ζητήματα φωτισμού, αλλά και να θέσουν σε πράξη την φαντασία τους ώστε το αποτέλεσμα να απαντά στη νέα αισθητική.

Ταυτόχρονα, βγήκε η ανάγκη διαχείρισης φωτισμού από αυτοματοποιημένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, συστήματα που όχι μόνο κάνουν οικονομία αλλά προσφέρουν την ευκαιρία να διαλέξει κάποιος σενάρια φωτισμού αναλόγως τον χρόνο, την διάθεση και τον σκοπό. Φωτιστικά που συνδέονται σε κονσόλες φωτισμού που αντίστοιχα και αυτές είναι έτοιμες να συνδεθούν με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας και να ρυθμίζουν την ένταση του φωτός για λόγου σας.

Πίσω
φωτιστικά μπάνιου, φωτιστικά κουζίνας, παιδικά φωτιστικά, φωτιστικά σαλονιού, φωτιστικά κρεβατοκάμαρας, φωτιστικά σποτ, φωτιστικά δαπεδου, φωτιστικά απλίκες, φωτιστικά οροφής, φωτιστικά παιδικά, Οικιακός & Επαγγελματικός φωτισμός. Φωτιστικά, Φωτιστικά πολυέλαιοι, πολύφωτα, μοντέρνα πολύφωτα, Φωτιστικά πλαφονιέρες, μονόφωτα, Φωτιστικά πορτατίφ, Φωτιστικά σποτ, φωτιστικά γραφείου, φωτιστικά κήπου, διακοσμητικός φωτισμός, εσωτερικός φωτισμός, κρύσταλλα Swarovski, καθρέφτες μοντέρνοι, καθρέφτες κλασικοί, έπιπλα Ιταλίας, φωτιστικα, μπαρ, εστιατοριων, φωτιστικα, bar, restaurants, decosta, lighting, εστιατορια, μελετη, φωτισμου, μπαρ, εστιατορια, εστιατοριων,ουζερί,μεζεδοπωλεια φωτιστικα, φωτιστικα για κουζινες,εστιατορια και χωρους μαζικης εστιασης,φωτιστικά οροφής, fotistika orofis