Διαμέρισμα στο Πεδίον του Αρεως

2013-01-14 11:48

 

Ενα διαμέρισμα της δεκαετίας του 1950 στο Πεδίον του Αρεως αναδιαμορφώθηκε υπό τις οδηγίες της ομάδας Arkteam Architects, συνδυάζοντας τη μοντέρνα αισθητική με την κατασκευαστική αρτιότητα μιας άλλης εποχής.
Γωνιά τραπεζαρίας
Γωνιά τραπεζαρίας
Γωνιά τραπεζαρίας
 

Ενα μεσοαστικό διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Πεδίον του Αρεως μεταμορφώθηκε επιτυχώς σε πολυτελή σουίτα με σύγχρονες ανέσεις και εξοπλισμό. Η αναδιαμόρφωσή του είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις σχεδιαστικές αρχές της ομάδας Arkteam Architects και εμπλουτισμένη με πειραματικούς χειρισμούς και με γνώμονα το χαμηλό κόστος. Η μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε ήταν η ενοποίηση της παλιάς κουζίνας, του δωματίου υπηρεσίας και του χολ που οδηγεί στο WC, για να δημιουργηθεί μια ευρύχωρη κουζίνα με επιπλέον σημεία αποθήκευσης. 

Γωνιά τραπεζαρίας

Η απελευθέρωση ωφέλιμου χώρου συνδυάστηκε με το άπλετο φυσικό φως που διαχέεται πλέον παντού, αφού γκρεμίστηκε ένα τμήμα από τον τοίχο του διαδρόμου, ο οποίος βρισκόταν απέναντι από την πόρτα εισόδου. Το καθιστικό και η τραπεζαρία φιλοξενούνται σε έναν ενιαίο χώρο που προέκυψε από την ένωση δύο μικρότερων. Η διακόσμηση είναι σε στυλ vintage ambience, με παλιά κομμάτια, προσωπικά αντικείμενα και επιλεγμένα βιβλία − το φολκλόρ στοιχείο είναι έντονο, αλλά η ματιά στρέφεται τρυφερά σε κομμάτια που αποπνέουν «ελληνικότητα». 
Γωνιά τραπεζαρίας

Γωνιά τραπεζαρίας
Πολύτιμος σύμβουλος στην επιλογή παλιών κομματιών, ο Γιάννης Τσίμας από τα Κύθηρα. Η κουζίνα σχεδιάστηκε στη λογική του παζλ, με το δρύινο μαύρο τραπέζι να πρωταγωνιστεί. Ατμόσφαιρα αρμονίας και ηρεμίας χαρακτηρίζει το υπνοδωμάτιο, με έπιπλα-ιδιοκατασκευές, ενώ υπό διαμόρφωση βρίσκεται το γραφείο, που βάφτηκε μπλε και εξοπλίστηκε με ειδικά σχεδιασμένους πάγκους εργασίας και βιομηχανικά καθίσματα από το Μόναχο. Τα δάπεδα κρατήθηκαν σε μια ενιαία ανοιχτόχρωμη βάση, με τους τοίχους και τα έπιπλα να εναλλάσσονται μεταξύ μαύρου και λευκού. 

Γωνιά τραπεζαρίας

Γωνιά τραπεζαρίας

Την τελική πινελιά έβαλαν οι αρχιτέκτονες τοπίου Greenways: το παρτέρι-κήπος σε συνδυασμό με το ψηλό καφασωτό του μπαλκονιού εξασφαλίζουν την απαραίτητη δόση πράσινου αλλά και την απαιτούμενη ιδιωτικότητα. Μια μικρή όαση ηρεμίας σε ένα απόλυτα αστικό περιβάλλον που αποζημιώνει σε κάθε ευκαιρία τους ενοίκους. 

Δώδου Γεωργία 

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σωμαράκης

Πίσω
φωτιστικά μπάνιου, φωτιστικά κουζίνας, παιδικά φωτιστικά, φωτιστικά σαλονιού, φωτιστικά κρεβατοκάμαρας, φωτιστικά σποτ, φωτιστικά δαπεδου, φωτιστικά απλίκες, φωτιστικά οροφής, φωτιστικά παιδικά, Οικιακός & Επαγγελματικός φωτισμός. Φωτιστικά, Φωτιστικά πολυέλαιοι, πολύφωτα, μοντέρνα πολύφωτα, Φωτιστικά πλαφονιέρες, μονόφωτα, Φωτιστικά πορτατίφ, Φωτιστικά σποτ, φωτιστικά γραφείου, φωτιστικά κήπου, διακοσμητικός φωτισμός, εσωτερικός φωτισμός, κρύσταλλα Swarovski, καθρέφτες μοντέρνοι, καθρέφτες κλασικοί, έπιπλα Ιταλίας, φωτιστικα, μπαρ, εστιατοριων, φωτιστικα, bar, restaurants, decosta, lighting, εστιατορια, μελετη, φωτισμου, μπαρ, εστιατορια, εστιατοριων,ουζερί,μεζεδοπωλεια φωτιστικα, φωτιστικα για κουζινες,εστιατορια και χωρους μαζικης εστιασης,φωτιστικά οροφής, fotistika orofis